ANP2 dec '11 13:45

'Flink hogere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting flink hoger openen. Een gecoördineerde actie van de belangrijkste centrale banken, kredietstimulering in China en een sterk banenrapport van de Amerikaanse private sector zorgen voor een zeer positieve stemming.

In Europa schoten de beurzen omhoog nadat de belangrijkste centrale banken in de wereld aankondigden gezamenlijk maatregelen te nemen om de beschikbaarheid van liquide middelen in het financiële systeem te vergroten. De centrale banken willen daarmee de spanningen op de geldmarkt tegengaan en de economische activiteit stimuleren.

Eerder op de dag liet de Chinese centrale bank al weten de minimale kapitaalratio's voor Chinese banken voor het eerst in bijna drie jaar te verlagen om de kredietverstrekking te stimuleren.

Banengroei

Daarnaast bleek dat de banengroei in de Amerikaanse private sector fors hoger is uitgevallen dan verwacht. Het banencijfer vormt een indicator voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 2,3 en 2,8 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag eindigde de Dow-Jonesindex voor de tweede dag op rij hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq licht lager sloot door forse koersverliezen van internetfondsen eBay en Amazon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen