ANP19 aug '11 08:47

Pukkelpop stopt na stormdrama met 5 doden

HASSELT (ANP) - Het muziekfestival Pukkelpop is voor dit jaar ten einde. De organisatie besloot vrijdagochtend dat het evenement wordt stopgezet, omdat donderdag vijf festivalgangers om het leven kwamen. Dat gebeurde door het noodweer dat aan het begin van de avond over het terrein trok. Tientallen mensen raakten gewond.

Twee mensen kwamen om op de camping bij Pukkelpop, meldt de Vlaamse omroep VRT. Eén bezoeker stierf op de festivalweide in het Belgisch-Limburgse Hasselt. Twee anderen bezweken in de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Zeker negen festivalgangers zijn zwaargewond geraakt.

,,Woorden schieten tekort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden'', schrijven de organisatoren op de website van Pukkelpop. Ze noemen de gebeurtenissen ,,uitzonderlijk en zeer onvoorspelbaar''.

De Britse zangeres Skin is geschokt door wat ze meemaakte. Ze trad met haar rockband Skunk Anansie op toen het noodweer losbarstte. ,,Een toren viel op onze truck en we moesten rennen voor ons leven. De wind scheurde het podium in stukken’’, schreef Skin op haar Facebookpagina.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen