ANP16 nov '11 07:39

Nutreco verkoopt mengvoerleverancier Hendrix

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Diervoerproducent Nutreco verkoopt zijn leverancier van mengvoer Hendrix aan mengvoerbedrijf ForFarmers voor 92,5 miljoen euro. Dat maakte Nutreco woensdag bekend. Ook publiceerde Nutreco een strategie-update voor de komende 5 jaar.

De verkoop van Hendrix moet resulteren in een boekwinst na afronding van de transactie. Naar verwachting zal de verkoop in het eerste kwartaal van 2012 worden afgerond. De Europese mededingingsautoriteiten moeten nog instemmen met de verkoop. De ongeveer 690 werknemers van Hendrix gaan voor ForFarmers werken. Hendrix had in 2010 een omzet van circa 830 miljoen euro.

Nutreco zei verder dat het bedrijf zich de komende jaren vooral richt op opkomende markten als Latijns-Amerika, Rusland China en Zuidoost-Azië om de groei te versnellen. Nutreco verwacht dat de productie en de consumptie van eiwitrijke voedingsproducten in die regio's het sterkst zullen toenemen.

Nutreco mikt voor 2016 op een groei van het bedrijfsresultaat (ebita) tot 400 miljoen euro. Voor 2011 gaat het bedrijf uit van een ebita van minstens 230 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen