ANP29 dec '11 06:45Aangepast op 29 dec '11 09:27

Ruim 30 doden door Turkse luchtaanval

ANKARA (ANP) - Meer dan 30 mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag gedood bij een luchtaanval die de Turkse strijdkrachten op eigen grondgebied uitvoerden. De aanval was niet ver van de grens met Irak.

Daar bestoken de strijdkrachten vaak leden van de terroristische Koerdische groepering PKK en smokkelaars. De Turkse regering heeft nog geen uitleg verschaft. In de zuidoostelijke streek waar de aanval was, wordt verondersteld dat de luchtaanval de PKK als doelwit had, maar dat per ongeluk smokkelaars en lokale dorpelingen trof.

Een burgemeester van een dorp in de omgeving, Fehmi Yaman zei geschokt: ,,We hebben hier 30 verbrande lijken liggen allemaal verbrand, dit is onaanvaardbaar.'' Fehmi Yaman uit het dorp Uludere zei dat de aanvallers wisten dat het om smokkelaars ging.

Een veiligheidsfunctionaris stelde dat er ,,een operatie op gang is gezet na berichten over een groep PKK'ers''. De aanval was in de grensprovincie Sirnak, ten oosten van de gelijknamige provinciehoofdstad en circa 900 kilometer ten zuidoosten van Ankara.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen