ANP10 dec '11 15:51

Veel emoties in winkelcentrum na schietpartij

ANP
ANP

ALMELO (ANP) - In Almelo is met verbijstering en verdriet gereageerd op de schietpartij vrijdagavond in winkelcentrum De Schelfthorst. Hierbij kwam een 18-jarige medewerkster van de C1000 om het leven. De vermoedelijke dader, een 25-jarige agent in opleiding, beroofde zich daarna zelf ook van het leven.

De politie Twente doet geen mededelingen over de voortgang van het onderzoek. ,,Het onderzoek is in volle gang’’, stelt zij. ,,Ons belang ligt nu bij de opvang van de getuigen en het verzamelen van alle informatie. De media horen het wel als wij iets naar buiten willen brengen.’’

Ook kan de politie niet ingaan op het bericht op diverse sociale media dat de vermoedelijke schutter zijn daad al op Facebook zou hebben aangekondigd. Voor de C1000-supermarkt waar het slachtoffer werkte, is zaterdagochtend een enorme bloemenzee verrezen. Veel mensen staan even stil bij het C1000-filiaal, dat zaterdag gesloten bleef. Sommigen steken ook kaarsjes aan.

Slachtofferhulp

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan de winkeliers van winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo. ,,Veel mensen die op het moment van de schietpartij in het winkelcentrum waren, willen hun verhaal kwijt’’, legt haar woordvoerster uit. ,,Er is veel verbijstering, ongeloof en verdriet. Dat willen zij graag delen.’’ Er wordt nog overlegd of het wijkcentrum naast het winkelcentrum moet worden opgesteld om mensen op te vangen.

De burgemeester bezoekt aan het begin van de middag een bijeenkomst met het personeel van de C1000-vestiging. Er is veel behoefte onder het personeel om te praten over de schietpartij, aldus de zegsvrouw. Ook zijn er vertegenwoordigers van Slachtofferhulp aanwezig bij de bijeenkomst.

Zware selectieprocedure

Politievakbond ACP liet zaterdag weten dat agenten in opleiding een ,,behoorlijk zware selectieprocedure’’ moeten doorlopen. Naast tests over hun kennis doorlopen aankomend agenten ook psychologische tests. Daaronder zijn gesprekken met psychologen.

Het is nog niet duidelijk of de politieman in opleiding zijn dienstwapen heeft gebruikt. Agenten in opleiding kunnen na ongeveer een jaar over een dienstwapen beschikken. Dit wapen nemen politieagenten in beginsel niet mee naar huis. Dit is echter niet verboden, mits de agent thuis goede voorzieningen heeft om het wapen veilig op te bergen.

Gerelateerde artikelen