ANP30 dec '11 16:07

Nandlal boos over bericht politie Utrecht

UTRECHT (ANP) - Ex-profvoetballer Edu Nandlal is boos over een bericht dat de politie in Utrecht heeft verspreid over zijn arrestatie zaterdagavond. Agenten hielden de gehandicapte man ten onrechte aan en volgens Nandlal ging dat op een ,,zeer hardhandige, buitenproportionele en vernederende manier''. In het bericht van de politie wordt een verkeerde voorstelling van zaken gegeven, zo heeft de advocaat van de ex-profvoetballer vrijdag laten weten.

Nandlal had dinsdag een gesprek op het politiebureau. Daarna verscheen het bericht, dat hij tegen de gemaakte afspraken in niet eerst mocht lezen, zegt de raadsman.

Nandlal besloot dinsdag voorlopig geen aangifte te doen tegen de agenten die hem aanhielden, omdat het Openbaar Ministerie het bureau Veiligheid en Integriteit van de politie zondag al opdracht gaf de zaak uit te zoeken. De Utrechter wil de uitkomst van dat onderzoek eerst afwachten. Hij en zijn 14-jarige dochter, die bij de arrestatie was, hebben donderdag een verklaring afgelegd bij het bureau. Hoewel de ex-voetballer misschien later nog aangifte doet, kan het OM ook zonder een aangifte op basis van de onderzoeksresultaten besluiten vervolging in te stellen tegen de agenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen