ANP6 jun '11 06:33

Fraudeverdachten getuigen over cruciale memo

HAARLEM (AFN) - In het vastgoedfraudeproces rond Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoedgroep (voorheen Bouwfonds) worden maandag hoofdverdachte Jan van V. en zijn voormalige baas Cees H. als getuige gehoord in elkaars zaken. Dan moet onder andere duidelijker worden wat de rol van Cees H. is geweest bij het opstellen van een valse memo, die moest bevestigen dat Jan van V. privé mocht bijverdienen.

Van V., voormalig directeur van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling, wordt verdacht van onder meer miljoenenverduistering. Hij heeft altijd gezegd dat hij van zijn baas H. de mondelinge toestemming had om privé bij te verdienen op een aantal Bouwfonds-projecten. Een ongedateerde memo leek dat te bevestigen. Onlangs bekende Van V. dat de bewuste memo pas was opgesteld na vragen van de Belastingdienst, nadat hij al bij Bouwfonds weg was.

Met de bekentenis bracht hij zijn voormalige baas, die zelf ook terechtstaat in de zaak, in de problemen. Oud-Bouwfondstopman Cees H. zei eerder tegen de rechtbank dat de bewuste memo authentiek was en stamde uit de tijd dat Van V. nog aan Bouwfonds was verbonden. Ook zei hij dat hij Van V. nooit een vrijbrief heeft gegeven om bij te verdienen.

Gerelateerde artikelen