ANP5 mei '11 11:36

Aer Lingus schrapt mogelijk meer routes

EPA
EPA

DUBLIN (AFN) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus overweegt verder in de kosten te snijden nu de winstverwachting voor het lopende jaar duidelijk lager uitkomt dan vorig jaar.

De maatschappij ondervindt de gevolgen van de voortdurende zwakke Ierse economie en stijgende brandstofprijzen, zei topman Christoph Mueller donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

De luchtvaartmaatschappij zag het operationeel verlies in het eerste kwartaal met 42 procent oplopen tot 53,7 miljoen euro. Dit negatieve resultaat was verwacht na de staking van personeel in januari en februari, waardoor het bedrijf vele vluchten moest schrappen.

Stijging aantal zakenreizigers

De omzet in de eerste drie maanden daalde met 5 procent, maar de opbrengst per passagier nam met 9 procent toe. Het luchtvaartbedrijf schrijft dat toe aan het schrappen van niet-rendabele routes en een stijging van het aantal zakenreizigers.

In april steeg het aantal passagiers aanzienlijk met 19 procent vergeleken met een jaar eerder. Vorig jaar kampte de luchtvaartmaatschappij nog met de gevolgen van de vulkaanuitbarsting op IJsland waardoor vele vluchten uitvielen. De toename is ook te danken aan de paasvakantie die dit jaar in april viel.

Het stafpersoneel van Aer Lingus ligt door de kostenbesparingen op ramkoers met het bedrijf. Het personeel ging begin dit jaar in staking nadat de luchtvaartmaatschappij langere werktijden had ingevoerd. Niettemin houdt Aer Lingus verdere kostenreducties voor mogelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen