ANP16 nov '11 10:08

Barroso roept op tot grotere inspanningen

STRAATSBURG (AFN) - Alle landen moeten zich nog harder inspannen om de crisis in de eurozone te beteugelen. Dat stelde voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg.

Volgens Barroso ziet de eurozone zich geconfronteerd met een crisis van werkelijk het hele systeem. Om de problemen op te lossen zijn wellicht aanvullende en uiterst belangrijke maatregelen noodzakelijk, stelde de commissievoorzitter.

Zo pleitte hij voor nauwere economische samenwerking tussen de 17 EU-lidstaten met de euro, zonder dat de 10 andere EU-lidstaten worden benadeeld. Het merendeel van die 10 landen wil immers ook de euro invoeren, zo benadrukte Barroso: ,,We maken de euro niet sterker door een versnippering van de unie.''

De commissievoorzitter kondigde aan op 23 november met voorstellen te komen die het economisch bestuur in zowel de eurozone als de hele unie verder moeten versterken. De commissie presenteert dan ook haar tweede jaaroverzicht met aanbevelingen voor economische groei en werkgelegenheid in de EU.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen