ANP10 mrt '11 11:58

BMW breekt records

MÜNCHEN (AFN) - BMW, 's werelds grootste producent van luxeauto's, heeft in 2010 de hoogste omzet en winst ooit behaald. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt.

De omzet klom met 19,3 procent tot 60,5 miljard euro. Onderaan de streep hield de groep 3,2 miljard euro over. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst 210 miljoen euro. De winstsprong was te danken aan een aanzienlijk stijging van de verkopen, gunstigere verkoopprijzen en lagere materiaalkosten.

,,Wij zijn bijzonder tevreden over de ontwikkelingen van het afgelopen financiële jaar. We hebben nieuwe records behaald ten aanzien van de omzet en winst. De doelstellingen voor heel het jaar zijn ruimschoots bereikt'', stelde BMW-topman Norbert Reithofer.

De nieuwe BMW 5-Serie

Het concern verkocht vorig jaar in totaal 1,46 miljoen auto's, een stijging van 13,6 procent ten opzichte van 2009. De groep zag de verkoop van het merk BMW met bijna 15 procent stijgen tot 1,22 miljoen stuks, vooral door een sterke vraag uit Azië en een geleidelijk herstel van de automarkt in de Verenigde Staten.

De hogere verkoopaantallen waren grotendeels toe te schrijven aan de nieuwe BMW 5-Serie, waarvan er 35,5 procent meer verkocht werden, en het vlaggenschip de 7-Serie. Daarvan bracht BMW er een kwart meer van aan de man. De wereldwijde verkopen van Mini's namen vorig jaar met 8,1 procent toe tot 234.175 stuks.

BMW houdt vast aan de verwachting om dit jaar meer dan 1,5 miljoen auto's te verkopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen