ANP15 dec '11 10:55

'Problemen AMT al verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De problemen die AMT Holding nu heeft met het eigen vermogen, zag je al maanden aankomen. Dat zei analist Johan van den Hooven van SNS Securities donderdag. ,,Toen in oktober de goedkeuring van Glybera in Europa niet doorging, was al duidelijk dat het eigen vermogen sterk terugliep.''

Nieuwe financiering is dan ook ,,prioriteit nummer een'', aldus Van den Hooven. Waarom dat tot nu toe niet is gelukt, is volgens de analist moeilijk te zeggen. Veel aandeelhouders en financiers zullen in ieder geval gewacht hebben op meer duidelijkheid over Glybera, waarvoor de deur ,,nog niet helemaal dicht is'', denkt Van den Hooven. Er zijn volgens hem nog mogelijkheden in de VS, al hoewel daar ook weer financiering voor nodig is.

,,Wij moeten in ieder geval binnen 1 of 2 maanden iets van ze horen, anders wordt het een probleem'', aldus de analist. ,,Begin 2012 zal ook de cashpositie zijn opgedroogd.'' AMT heeft voor de komende 2 jaar nog zeker 10 miljoen euro nodig, denkt Van den Hooven.

Donderdag om 10.40 uur noteerde het aandeel AMT 20,8 procent lager op 0,21 euro.

Gerelateerde artikelen