ANP15 mei '11 11:08

Honderd man bij vechtpartij op kickboksgala

HOORN (ANP) - Bij de vechtpartij tijdens een kickboksgala in Hoorn waren zaterdagavond zo'n honderd mensen betrokken. Volgens een politiewoordvoerder is uit getuigeverklaringen gebleken dat de vlam in de pan sloeg toen twee kickboksers zich onsportief zouden hebben gedragen. Daarna begon het publiek zich actief met het gevecht te bemoeien.

De vechtpartij zette zich buiten voort. Er vielen drie gewonden, van wie nog één persoon op de intensive care ligt. Buiten de sporthal waar het vechtgala werd gehouden, is geschoten. De politie heeft een 20-jarige inwoner van Hoorn gearresteerd die mogelijk enkele schoten heeft gelost. Er raakte daarbij niemand gewond.

Burgemeester Onno van Veldhuizen liet weten te betreuren dat het sportgala uitmondde in een grote vechtpartij. ,,Ik leef mee met de gewonden en hun familie en de mensen die dit hebben moeten aanschouwen. De bezoekers van het sportgala zullen enorm zijn geschrokken. Het zal grote indruk hebben gemaakt'', aldus de burgemeester op de website van zijn gemeente.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen