ANP17 nov '11 15:13

'Kleine openingswinst op Wall Street'

NEW YORK (AFN) -In New York openen de beurzen donderdag naar verwachting met een kleine winst. De stemming wordt waarschijnlijk wederom bepaald door de ontwikkelingen op de Europese obligatiemarkten, waar Spanje een recordrente moest betalen bij een obligatieveiling en ook de rentekosten voor Frankrijk opliepen. Gunstige macrocijfers bieden mogelijk enig tegenwicht.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten onverwacht is afgenomen. Ook viel de afname van het aantal in aanbouw genomen woningen in oktober lager uit dan voorzien en steeg het aantal bouwvergunningen sterker dan verwacht.

Een halfuur na opening zal nog de Philly Fed-index, een graadmeter voor de industriële activiteit in de regio rond Philadelphia, bekend worden gemaakt.

Applied Materials

Aan het bedrijvenfront gaf de Amerikaanse fabrikant van productieapparatuur voor chips Applied Materials woensdag nabeurs een voorzichtige omzetverwachting af voor het lopende kwartaal. Over het afgelopen kwartaal zag het bedrijf de omzet ook flink dalen.

De openingsindicatoren wijzen op kleine openingswinsten voor de Amerikaanse beurzen. De indicatoren herstelden daarbij van eerdere verliezen na publicatie van de macrocijfers.

Woensdag verloren de beurzen in New York meer dan 1,5 procent nadat kredietbeoordelaar Fitch Fitch waarschuwde dat de situatie voor de Amerikaanse banken mogelijk zal verslechteren indien de Europese schuldencrisis niet snel wordt opgelost.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen