ANP7 mrt '11 17:23

Rummenige heeft geen trek in vragen

MUNCHEN (ANP) - Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge had maandag bij Bayern München geen trek om vragen te beantwoorden over het vervroegde vertrek van trainer Louis van Gaal. De voormalige aanvaller van de Duitse kampioen hield het in de perskamer bij een korte verklaring van amper vier minuten. Daarin benadrukte de clubleider dat Bayern de krachten de komende maanden moet bundelen om nog iets van het teleurstellende seizoen te redden.

Rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League is voor de Duitse recordkampioen nog steeds hoofdzaak. Dat kan via de tweede plaats in de eindstand van de Bundesliga. De achterstand op nummer twee Leverkusen bedraagt nu zeven punten, met nog negen wedstrijden te spelen. ,,Het wordt heel, heel moeilijk om de Champions League nog te halen'', betoogde Rummenigge.

Van Gaal en het bestuur van Bayern bereikten maandag overeenstemming over een versneld afscheid. De 59-jarige trainer vertrekt komende zomer al uit München. Zijn nieuwe, eenjarige contract tot medio 2012 is opgezegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen