ANP2 dec '11 13:42

SNS: Kansen en risico's in 2012

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities ziet zowel kansen als risico's voor beleggers in 2012. De waarderingen van aandelenmarkten zijn zeldzaam laag, maar in Europa verwacht SNS een (milde) recessie, een volatiele periode en hoge risico's. De bank paste de selectie van de zogenoemde Top Picks voor 2012 aan bij het veranderde klimaat, zo werd vrijdag bekend.

SNS introduceert een 'Europe Light' selectie van bedrijven die relatief weinig blootstelling hebben aan Europese markten. Dat zijn ASMI, DSM en Unilever. Daarnaast is er een categorie 'Blue Sky' met Aegon, ING en PostNL. Dat zijn bedrijven die volgens SNS het best gaan presteren als er wel een oplossing wordt gevonden voor de Europese schuldencrisis. De selectie 'Defensief' wordt gehandhaafd. Daar gaat het om Ahold, Mediq en Reed Elsevier.

De Top Picks van SNS voor 2011 hebben volgens de bank een prima rendement geleverd, hoewel de aandelen in de tweede helft van het jaar achterbleven bij de benchmark. De totale outperformance kwam uit op 12 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen