ANP12 mei '11 13:54Aangepast op 12 mei '11 16:49

Philips Healthcare rekent op matige groei

BOSTON (AFN) - Philips Healthcare rekent in 2011 internationaal gezien op vlakke tot matige groei voor de totale zorgmarkt. In de Verenigde Staten zal de markt groeien met ,,lage enkelcijferige'' groeipercentages. In snelgroeiende economieën als China, India en Rusland wordt dubbelcijferige groei verwacht.

Dat blijkt uit de slides van de presentatie die de topman van Philips Healthcare, Steve Rusckowski, donderdag houdt voor investeerders. De groei in opkomende markten wordt onder meer gedreven door overheidsinvesteringen in het bouwen en verbeteren van gezondheidssystemen.

In Zuidwest-Europa ziet Philips Healthcare verzwakkende marktomstandigheden. Ook houdt het onderdeel rekening met tegenwind door de tragedie in Japan.

Totale zorgmarkt

De totale zorgmarkt groeide vorig jaar 2010 met 4 à 5 procent tot 28 miljard euro, aldus Philips. Philips Healthcare zag de omzet in 2010 met 4 procent stijgen tot 8,6 miljard euro.

De focus van de divisie blijft liggen op drie zaken: versnelling van groei, verbetering van de marges en het toevoegen van waarde door overnames.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen