ANP15 mei '11 15:26

Ajax op voorsprong bij rust

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Ajax staat zondagmiddag in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente bij de rust op een voorsprong van 1-0. Siem de Jong opende in de ArenA in de 23e minuut de score uit een scherpe voorzet van vleugelverdediger Gregory van der Wiel. Ajax moet winnen om de landstitel binnen te halen, FC Twente heeft voldoende aan een gelijkspel.

FC Twente begon sterk aan de 'finale'. Al na amper 35 seconden kwam Bryan Ruiz in scoringspositie. Doelman Kenneth Vermeer redde fraai in de korte hoek. De Tukkers hadden nadien evenwel moeite om de bal in de ploeg te houden en een goede aanval op te zetten.

Ook Ajax toonde enige nervositeit. In de negentiende minuut kreeg Miralem Sulejmani na een prima combinatie een vrije schietkans. Het schot van de Serviër vloog over het doel van Nikolai Michailov.

FC Twente kwam na de openingstreffer van Siem de Jong iets meer aan voetballen toe. In de 34e minuut kon Denny Landzaat de gelijkmaker uit een voorzet van Nacer Chadli net niet produceren. Vlak voor de rust was de middenvelder met een wegdraaiend schot opnieuw dicht bij 1-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen