ANP9 mrt '11 11:30Aangepast op 9 mrt '11 15:04

ING zet verkoop internetbank VS door

NEW YORK (AFN) - ING bereidt de verkoop voor van zijn Amerikaanse internetbank ING Direct USA. Dat heeft een woordvoerder van de bank en verzekeraar woensdag gezegd.

In december had Eric Robels, bij ING verantwoordelijk voor de opsplitsing van de bank en de verzekeringstak, nog aangegeven dat de voorgenomen afsplitsing van ING Direct USA in de ijskast was gezet.

De woordvoerder wees erop dat ING alle desinvesteringen die het van de Europese Commissie moet doen, eind 2013 moet hebben afgerond. ,,Wat betreft de operationele scheiding van ING Direct USA hebben we vorig jaar geconcludeerd dat daar in deze fase geen stappen nodig zijn. Maar in het verkoopproces worden die wel gezet, omdat we willen zorgen dat we de afgesproken einddatum halen'', aldus de woordvoerder.

10 miljard euro

De Amerikaanse krant The New York Post meldde woensdag dat onder meer de Amerikaanse kredietverstrekker CIT Group interesse zou hebben voor het onderdeel. De krant sprak van een maximale opbrengst van 10 miljard dollar (ruim 7 miljard euro). De woordvoerder van ING wilde hier niet op reageren.

Een woordvoerder van CIT Group liet weten dat het bedrijf geen commentaar geeft op geruchten.

ING moet in ruil voor Europese goedkeuring van de in 2008 verkregen staatssteun van 10 miljard euro, de banktak van de verzekeringsactiviteiten scheiden. Ook moet het concern ING Direct USA en de bank WestlandUtrecht verkopen.

.

Gerelateerde artikelen