ANP26 dec '11 22:46

Been boekt met Genk zege

EPA
EPA

BRUSSEL (ANP) - Mario Been heeft met Racing Genk 3 punten aan een kerstduel voor de competitie overgehouden. De ploeg van de Nederlandse trainer versloeg maandag Cercle Brugge in een aantrekkelijk duel met 4-2. Genk nam daardoor de zesde plaats op de ranglijst over van Cercle.

AA Gent kwam naast koploper Anderlecht door nummer voorlaatst Westerlo met 3-1 te verslaan. Anderlecht speelt dinsdag pas tegen Bergen. Beide clubs hebben 39 punten, 2 meer dan Club Brugge dat met 1-0 won van Zulte Waregem.

In de eerste helft werkte Racing Genk twee keer een achterstand weg om vervolgens op slag van rust de leiding te nemen door een rake kopbal van topscorer Jelle Vossen. Cercle had in de tweede helft overwicht, maar de titelverdediger kreeg ruimte in de counter. Pas in de extra tijd maakte Fabien Camus aan alle onzekerheid van Been en Genk een einde. Genk heeft 9 punten minder dan de leiders.

Gent kwam tegen Westerlo nog wel op achterstand, maar werkte die domper in de tweede helft weg met treffers van Zlatan Ljubijankic, Yassine El Ghanassy en Jesper Jorgersen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen