ANP4 mei '11 07:59Aangepast op 4 mei '11 08:33

'Licht lagere opening AEX'

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs gaat woensdag naar verwachting van vermogensbeheerder Kian Liem van het Haags Effektenkantoor licht lager van start. ,,Het cijferseizoen is aan zijn einde. De markt is lusteloos en er is een kick nodig om de markt weer aan de gang te krijgen.''

De AEX-index eindigde dinsdag 0,3 procent lager op 360,42 punten. De MidKap voor het middensegment ging 0,4 procent omlaag tot 650,57 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent. Alleen in Londen, waar voor het eerst sinds donderdag weer werd gehandeld, boekte de hoofdgraadmeter een kleine winst. De FTSE-index sloot 0,2 procent hoger.

Op Wall Street eindigde de Dow-Jonesindex dinsdag nagenoeg onveranderd ten opzichte van het slot van maandag op een stand van 12.807,51 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,3 procent tot een stand van 1356,59 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,8 procent omlaag tot een stand van 2841,62 punten.

Azië

De beurs in Hongkong daalde woensdag 1,4 procent. De Zuid-Koreaanse Kospi-index verloor 1,1 procent. In Australië stond de All Ordinaries 0,9 procent in de min. De beurs in Tokio is een groot deel van de week gesloten in verband met nationale feestdagen in Japan.

In de loop van de dag komen enkele macrocijfers naar buiten. Het gaat in de ochtend om onder meer de inkoopmanagersindex in de Europese dienstensector. In de middag wordt scherp gekeken naar de maandelijkse cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt van salarisstrookverwerker ADP.

Ten Cate

Ten Cate kondigde aan de merknamen en andere intellectueel eigendomsrechten van het Canadese Difco op het gebied van beschermende weefsels over te nemen. De producent van specialistisch textiel breidt hiermee zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt uit.

Automatiseerder Logica zei vertrouwen te hebben dat de omzet van het bedrijf dit jaar sneller zal groeien dan de markt. In een tussentijds handelsbericht meldde het bedrijf over het eerste kwartaal een omzet van 978 miljoen pond.

Omzet licht gestegen

Simac Techniek liet weten dat de omzet het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder licht is gestegen. Het resultaat was ook beter dan een jaar eerder. Het concern verwacht de overname van Phobos in de komende weken af te ronden.

Op basis van de futures op de grote Europese beurzen van Frankfurt, Parijs en Londen openen deze 0,7 tot 0,9 procent lager. De future op de AEX-index wees op een 0,4 procent lagere opening.

De euro noteerde woensdagochtend 1,4800 dollar tegen 1,4885 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen