ANP31 okt '11 08:42

TNT Express zoekt extra besparingen

HOOFFDDORP (AFN) - TNT Express heeft een moeizaam kwartaal achter de rug. De omzet groeide slechts marginaal, terwijl de operationele winst duidelijk lager uitkwam dan een jaar eerder. Om de moeilijke marktomstandigheden te bestrijden wordt naar nieuwe kostenbesparingen gezocht, zo maakte de pakketbezorger maandag bekend.

De totale omzet van TNT Express kwam in het derde kwartaal met 1,777 miljard euro 1,3 procent hoger uit dan een jaar eerder. De operationele winst zakte met 13,5 procent tot 32 miljoen euro. Van de grote markten was alleen de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika winstgevend. In Azië en op de Amerikaanse markt werd een verlies geïncasseerd.

Het bedrijf gaf in een toelichting aan te zoeken naar nieuwe maatregelen om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarbij wordt onder meer gekeken naar een aanzienlijke flexibilisering van het vervoer tussen Azië en Europa. TNT voerde afgelopen kwartaal het eerste deel van een bezuinigingsprogramma uit, waardoor dit jaar naar verwachting 20 miljoen euro wordt bespaard.

Gerelateerde artikelen