ANP9 mrt '11 08:41

TKH presteert boven verwachting

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft over 2010 betere cijfers laten zien dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Het bedrijf denkt in 2011 zowel de omzet als het resultaat te kunnen verbeteren. Dat maakte TKH woensdag bekend.

De omzet steeg op jaarbasis met 23 procent tot 894 miljoen euro. Analisten rekenden gemiddeld op 870 miljoen euro. De nettowinst steeg van 3,1 miljoen euro in 2009 tot 40,9 miljoen euro in 2010, tegenover een analistenverwachting van 35,1 miljoen euro.

,,De innovaties hebben een belangrijke bijdrage gehad in de forse stijging van het resultaat en marktaandeelgroei van TKH in 2010'', verklaarde topman Alexander van der Lof. TKH stelt een dividend voor van 0,61 euro per aandeel.

Brutomarge

De brutomarge daalde in 2010 van 40,8 naar 39 procent. Deze daling is volgens het bedrijf toe te schrijven aan onder meer een verschuiving in de mix van activiteiten en de gestegen grondstofprijzen.

Het onderdeel Industrial Solutions zag met 40,2 procent verreweg de grootste omzetstijging in 2010. Het onderdeel, dat onder meer speciaalkabels en systemen voor de productie van autobanden levert, profiteerde van een sterk herstel in de investeringsbereidheid in de industriële sector. Ook werpen investeringen in innovatie volgens het bedrijf zijn vruchten af. TKH verwacht dat de investeringen in dit segment in 2011 verder toe zullen nemen.

Building Solutions

Building Solutions, dat onder meer beveiligingssystemen voor gebouwen levert, zag de omzet met 16 procent toenemen. De groei kwam vooral van infrastructuurprojecten, beveiligingsoplossingen en alternatieve energietoepassingen. In 2011 zijn de vooruitzichten voor kantoor-oplossingen uitdagend, maar dit wordt volgens het bedrijf gecompenseerd door groei uit innovaties.

Telecom Solutions zag de omzet in 2010 slechts met 1,7 procent toenemen. In 2011 zullen volgens TKH de investeringen in glasvezelnetwerken verder toenemen, terwijl de omzet binnen kopernetwerken verder zal dalen.

De financiële ruimte voor overnames is volgens TKH verder toegenomen tot een bandbreedte van 100 tot 150 miljoen euro. Het bedrijf richt zich vooral op geografische uitbreiding. Vorig jaar mislukten overnamegesprekken met het Nederlandse Nedap. Wel nam het bedrijf eind vorig jaar het Amerikaanse Optelecom-NKF over.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen