ANP2 mei '11 17:39Aangepast op 2 mei '11 17:55

Monuta: Hevige concurrentie op uitvaartmarkt

APELDOORN (AFN) - Uitvaartconcern Monuta heeft over vorig jaar een nettoresultaat geboekt van 17,4 miljoen euro, tegenover 21 miljoen euro in 2009. Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag.

De omzet uit uitvaarten nam met 1 procent toe naar 102 miljoen euro, hoewel het aantal uitvaarten met 3 procent daalde naar bijna 16.000. De nettowinst van het uitvaartbedrijf nam niettemin toe van 1 miljoen euro naar 3,7 miljoen euro dankzij betere marges. Het aantal sterfgevallen in Nederland is vorig jaar toegenomen. Monuta schrijft de daling van het aantal uitvaarten bij deze onderneming toe aan hevige concurrentie op de uitvaartmarkt, waar veel, vaak kleinere ondernemers toetreden.

Het nettoresultaat van het verzekeringsbedrijf daalde van 20 miljoen euro naar bijna 14 miljoen euro. De omzet uit premies nam toe, maar de beleggingen lieten en daling zien.

Uitvaartverzekeringen

De verkoop van nieuwe uitvaartverzekeringen daalde ten opzichte van 2009. Monuta nam afscheid van een deel van haar tussenpersonen als gevolg van een ander systeem van beloning. Monuta zegt alleen tussenpersonen te willen die klanten laten kiezen op basis van een goed advies.

Monuta is positief over de ontwikkelingen in dit jaar, mede omdat de financiële markten stabieler zijn geworden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen