ANP10 dec '11 18:20Aangepast op 10 dec '11 20:18

Dienstwapen gevonden bij dader schietpartij

ANP
ANP

ALMELO (ANP) - De politie heeft in Almelo het dienstwapen gevonden van de 25-jarige agent in opleiding die vermoedelijk vrijdagavond een 18-jarige medewerkster van een supermarkt doodschoot. De politie vond het pistool op de plek waar vrijdagavond zijn lichaam is gevonden. Onderzoek moet nog uitwijzen of met dat wapen is geschoten, aldus het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag.

De jonge vrouw en hij waren bekenden van elkaar. Of zij ook een relatie hadden en of het ging om een verbroken relatie, kan het OM nog niet zeggen. ,,We hebben daarover nog geen bevestiging van de familie gehad." In de mobiele telefoon van de man zijn ,,afscheidachtige" berichten aangetroffen gericht aan zijn moeder. Vrijdag werden twee afscheidsbrieven bij de man gevonden. Voor zover bekend heeft de man daarin geen verklaring gegeven voor zijn daden.

De agent in opleiding van het korps Amsterdam-Amstelland werd dood gevonden in een woning in het centrum van Almelo. De woning is van zijn ouders, die in het buitenland wonen, aldus het OM. De man woonde daar zelf niet.

Wapen

De politie kan niet ingaan op het bericht op diverse sociale media dat de vermoedelijke schutter zijn daad al op Facebook zou hebben aangekondigd.

Agenten in opleiding kunnen na ongeveer een jaar over een dienstwapen beschikken. Dit wapen nemen politieagenten in beginsel niet mee naar huis, zegt Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP. Het mag echter wel, mits de agent thuis goede voorzieningen heeft om het wapen veilig op te bergen. Hij zegt dat agenten in opleiding een ,,behoorlijk zware'' selectieprocedure moeten doorlopen met onder meer psychologische tests.

Gerelateerde artikelen