ANP8 dec '11 19:30Aangepast op 8 dec '11 20:14

Dodelijke schietpartij op Virginia Tech

EPA
EPA

BLACKSBURG (ANP) - Op de campus van de Amerikaanse universiteit Virginia Tech zijn donderdag zeker twee mensen doodgeschoten. Dat meldde de universiteit op haar website.

Een van de doden is een politieagent. Hij werd doodgeschoten toen hij een auto wilde controleren. Volgens getuigen stapte de schutter vervolgens uit en liep hij naar een parkeerplaats. Daar werd een tweede dode gevonden. Het is niet duidelijk of de schutter is gearresteerd.

De universiteit heeft alle studenten en werknemers via haar website gewaarschuwd dat ze binnen moeten blijven. Het openbaar vervoer rond de campus is stilgelegd. Virginia Tech omschrijft de schutter als een blanke man met een grijze broek en een kastanjerode trui. Hij zou een rugzak dragen.

In april 2007 schoot een 23-jarige student van Virginia Tech 32 medestudenten en docenten dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Het bloedbad was het ernstigste geweldsincident op een school in de geschiedenis van de VS. Na de schietpartij kreeg de universiteit veel kritiek, omdat studenten en docenten te laat waren gewaarschuwd dat er een schutter rondliep.

Gerelateerde artikelen