ANP14 nov '11 06:38

Richard Branson toert door Nederland

EPA
EPA

DEN HAAG (ANP) - De Britse ondernemer Sir Richard Branson, grondlegger van het Virgin-concern, brengt maandag een bezoek aan Nederland. Hij woont onder meer in Den Haag een congres bij over ruimtetoerisme. Na afloop gaat hij naar Rotterdam. In theater De Doelen is hij 's avonds te gast bij de College Tour. Het interview met Twan Huys en studenten wordt op zaterdag 19 november uitgezonden.

Branson ontvangt in Den Haag een prijs van de International Space Transport Association (ISTA). Dat is een in Nederland gevestigde organisatie die commerciële ruimtevaart wil bevorderen. Met het bedrijf Virgin Galactic biedt Branson ruimtevluchten aan. De Brit heeft naar eigen zeggen enkele honderden kaartjes aan toekomstige ruimtetoeristen verkocht. Voor omgerekend 145.000 euro per stuk gaan de klanten twee uur lang de ruimte in. De eerste vlucht moet binnen enkele jaren worden uitgevoerd.

In Rotterdam laat Branson zich op een bijzondere manier rondrijden. De Superbus van astronaut Wubbo Ockels en de TU Delft brengt de Brit van het vliegveld naar theater De Doelen. De elektrische bus moet zijn passagiers ooit supersnel en energiezuinig van A naar B brengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen