ANP25 feb '11 14:04Aangepast op 25 feb '11 14:42

Brabantse politiek steunt personeel MSD

DEN BOSCH (AFN) - Provinciale Staten van Noord-Brabant nemen vrijdagmiddag unaniem een motie aan die Gedeputeerde Staten opdraagt moederbedrijf Merck te vragen onderhandelingen over verkoop van farmaciebedrijf MSD in Oss te heropenen. Eerder werd in de gemeenteraad van Oss een vergelijkbare motie aangenomen.

Ook de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) sloot zich vrijdag aan bij de pogingen om Merck in beweging te krijgen. De werkgevers vinden dat premier Mark Rutte en minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) snel persoonlijk moeten ingrijpen om een oplossing te vinden voor de dreigende reorganisatie bij MSD.

Bij het voormalige Organon dreigen vele honderden onderzoeksbanen te verdwijnen omdat Merck de afdeling naar de Verenigde Staten wil verhuizen en onderhandelingen met een serieuze overnamekandidaat zijn afgebroken.

De raad van commissarissen van MSD, de ondernemingsraad en vakbonden zijn woedend over de keuze van Merck de overnamegesprekken te stoppen en zijn naar de rechter gestapt. In de motie betuigt de Brabantse politiek steun voor het kort geding dat volgende week dient.

Gerelateerde artikelen