ANP9 dec '11 07:28Aangepast op 9 dec '11 11:53

Negatief eigen vermogen voor Pharming

ANP
ANP

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft een negatief eigen vermogen, als gevolg van naleving van boekhoudkundige regels (IFRS). Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

Op 30 september rapporteerde Pharming nog een eigen vermogen van 2,2 miljoen euro. ,,Voornamelijk als gevolg van aanhoudende nettoverliezen toe te schrijven aan het eigen vermogen na het einde van het derde kwartaal, is het eigen vermogen negatief geworden'', aldus het bedrijf.

Pharming mag onder de IFRS-regels 17,9 miljoen euro aan uitgestelde licentie-inkomsten, van Santarus en Swedish Orphan Biovitrum, niet bij het vermogen in het derde kwartaal rekenen.

Kaspositie

Het negatieve eigen vermogen, volgens Pharming relatief klein, heeft geen invloed op de kaspositie van het bedrijf. De kaspositie bedroeg 9,8 miljoen euro op 30 september en circa 6,8 miljoen euro op 9 december. ,,Pharming is gefinancierd tot in het tweede kwartaal van 2012'', zo benadrukt het.

Pharming overweegt het aantal uitstaande aandelen te vergroten. Op dit moment staan er ongeveer 490 miljoen aandelen uit, met additioneel 20 miljoen voor bestaande verplichtingen en nog eens 40 miljoen voor uitgifte. Een voorstel tot een emissie zal worden gedaan op de aandeelhoudersvergadering in april 2012. Pharming heeft de mogelijkheid om een buitengewone aandeelhoudersvergadering op een eerdere datum te houden.

Volgens Pharming heeft het negatieve eigen vermogen geen effect op de beursnotering van de onderneming. ,,Euronext zal geen noteringsmaatregelen opleggen'', aldus Pharming.

Gerelateerde artikelen