ANP2 dec '11 13:44

Hilversum maakt zich op voor RadioGala

HILVERSUM (ANP) - Het regent donderdagavond radioprijzen in Hilversum. Op het zesde RadioGala, dit jaar in het raadhuis van Hilversum, wordt onder meer de AVRO Gouden RadioRing 2011 uitgereikt. Voor deze publieksprijs zijn de programma's De Avondploeg (SLAM!FM), Effe Ekdom (AVRO, 3FM) en Ekstra Weekend (NTR, 3FM) genomineerd.

Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM), Claudia de Breij (VARA, 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO 3FM) maken kans op de Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator van het jaar. Bij de mannen strijden Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO) en Giel Beelen (VARA) om de titel voor beste radiomaker. Evers won al drie keer, Beelen tweemaal.

Op het RadioGala worden ook de Marconi Awards uitgereikt. Dat zijn prijzen van een vakjury. In de categorie beste zender zijn BNR Nieuwsradio, Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz genomineerd. Sander Hoogendoorn (BNN, 3FM), Eva Koreman (Q-music) en Jan Roos (PowNed, Radio 1) maken kans op de titel aanstormend talent.

Radio-icoon Lex Harding krijgt donderdagavond de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. De AVRO zendt het gala uit via Radio 2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen