ANP17 aug '11 15:04

Meer winst voor Staples

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De onderneming profiteerde van valutavoordelen en iets betere verkopen aan zakelijke klanten in Noord-Amerika, aldus de onderneming woensdag.

De grootste leverancier van kantoorspullen in de Verenigde Staten maakte bekend de winstverwachting voor dit jaar te verhogen. Staples zag de nettowinst in het tweede kwartaal stijgen tot 176,4 miljoen dollar, tegen 129,8 miljoen vorig jaar. De omzet steeg met 5,2 procent tot 5,82 miljard dollar.

Het nieuws stuwde de aandelenkoers van Staples in de voorbeurshandel met 8,3 procent tot 15,40 dollar. Ook kleinere concurrenten zagen hun winstcijfers recentelijk verbeteren. Zo rapporteerde Office-Depot een kleiner dan verwacht verlies en OfficeMax schreef beter dan verwachte winstcijfers.

Veel investeerders kijken momenteel met belangstelling naar de leveranciers van kantoorbenodigdheden omdat deze bedrijfstak een goede graadmeter is voor hoe de economie ervoor staat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen