ANP9 mrt '11 18:28

Nederland biedt Qatar hulp bouw WK-stadions

DOHA (ANP) - Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft woensdagmiddag Qatar aangeboden dat Nederland helpt bij de bouw van stadions voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad Doha.

Nederland is expert in het bouwen van stadions, aldus de minister. Hij noemde als voorbeelden stadions die Nederlandse bedrijven hebben gebouwd voor het WK in Zuid-Afrika en die ze gaan bouwen voor het WK in Rusland.

Verhagen maakte duidelijk dat de bedrijven ook expertise hebben in gras en kunstgras en ook kunnen helpen bij de opleiding van jonge voetbaltalenten. We nodigen Qatar uit om in Nederland te komen kijken en Ronald de Boer treedt daarbij graag als gids op, was de boodschap van Verhagen. De Boer heeft Qatar geholpen bij het binnenhalen van het WK.

Aanbod

Verhagen deed zijn aanbod tijdens een ronde tafel bijeenkomst waarbij behalve de top van het Nederlandse bedrijfsleven ook koningin Beatrix, prins Willem- Alexander en prinses Maxima aanwezig waren. Zij waren eerder woensdag in het emiraat aangekomen voor een staatsbezoek.

De delegatie van Nederlandse bedrijven is in het kielzog van de koningin afgereisd naar Qatar om hun expertise en diensten in de Golfstaten onder de aandacht te brengen. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van negen Nederlandse bedrijven, waaronder Shell, BAM en Boskalis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen