ANP19 aug '11 15:46

Wall Street opent in de min

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag lager geopend, in navolging van de aanhoudende verkoopgolf in Europa. De recessievrees en de zorgen over de gezondheid van het Europese bankensysteem jagen beleggers weg.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,9 procent lager op 10.896 punten. De S&P 500 daalde 0,8 procent tot 1131 punten, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 0,6 procent zakte tot 2366 punten.

De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) zakte 20 procent. HP maakte donderdag bekend het Britse softwarebedrijf Autonomy over te willen nemen voor meer dan 10 miljard dollar. De computergigant kondigde verder aan alle strategische opties voor zijn pc-divisie te bekijken. Ook werden de verwachtingen voor het gehele boekjaar verlaagd.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal schreef vrijdag dat Bank of America (BofA) dit kwartaal 3500 banen gaat schrappen. Mogelijk staan er daarnaast nog eens duizenden banen op de tocht als gevolg van een herstructurering. Het aandeel BofA verloor ruim 2 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen