ANP30 dec '11 15:59

Kerstman koos voor boeken in plaats van games

ANP
ANP

AMSTELVEEN (AFN) - De kerstman heeft dit jaar vooral meer geld uitgegeven aan boeken en muziek en veel minder aan games en apparaten om games mee te spelen. De boekenomzet kwam in de week voor kerst ruim 17 procent hoger uit op ongeveer 23 miljoen euro, die van muziek steeg met bijna 13,5 procent tot zo'n 6,4 miljoen euro. De gamemarkt zag de omzet juist dalen, blijkt uit cijfers van GfK Retail & Technology.

Bij de boeken is Koorts van Saskia Noort het meest verkocht, gevolgd door de biografie van Steve Jobs door Walter Isaacson en Bonita Avenue van Peter Buwalda. Bij de muziek was Adele het populairst op cd of download, gevolgd door een verzameling van de beste kerstnummers door diverse artiesten, Michael Buble sluit hier de top-3, ook met een kerst-cd.

Ook aan films werd dit jaar wat meer besteed dan vorig jaar, zo'n 4,5 procent meer tot ongeveer 10 miljoen euro. De video, dvd, of blu-ray met daarop de tweede speciale editie van The Deathly Hallows van Harry Potter is het meest gekocht, gevolgd door Frozen Planet van de BBC en de Diamond Edition van de Lion King.

Er werden in de week voor kerst 28.300 apparaten verkocht om games op te spelen en dat zijn er ruim 8 procent minder dan een jaar eerder. Er werd 5,6 miljoen euro aan uitgegeven en dat is maar liefst 17,7 procent minder. Van de spelletjes zelf werden er ook minder verkocht. Bij games voor de console was de daling 5,7 procent, bij die voor de pc games 3,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen