ANP11 mei '11 08:01Aangepast op 11 mei '11 09:13

Topman Ordina vertrekt

NIEUWEGEIN (AFN) - Topman Ronald Kasteel van Ordina vertrekt op 1 september 2011 bij de automatiseerder. Dat maakte Ordina woensdag bekend. Kasteel stond twaalf jaar aan het roer van het IT-bedrijf. Er werd al langer gespeculeerd over het eventuele vertrek van de topman.

Kasteel wordt opgevolgd door Stépan Breedveld (43), sinds november 2010 bestuurslid bij Ordina. Hij is nu nog verantwoordelijk voor de activiteiten van Ordina in Nederland. Daarvoor was hij werkzaam bij The Boston Consulting Group.

Volgens een woordvoerster heeft Kasteel in goed overleg met de raad van commissarissen besloten dat het een goed moment is om ruimte te geven voor ,,nieuw bloed''. ,,Twaalf jaar is een lange tijd''. De topman heeft 22 jaar bij Ordinagewerkt.

Rustig vaarwater

Ordina verkeert momenteel in rustiger vaarwater, nadat het bedrijf halverwege vorig jaar een dieptepunt bereikte als gevolg van de kredietcrisis en de moeilijke IT-markt in Nederland. ,,We staan aan het begin van een opgaande cyclus. Stépan kan nu de hele cyclus meemaken'', legde de woordvoerster uit.

Ordina bracht woensdag ook een tussentijds handelsbericht naar buiten. Het bedrijf miste de eigen omzetverwachting in het eerste kwartaal. De recurring omzet kwam uit op 112,1 miljoen euro, terwijl Ordina op 115 à 120 miljoen euro rekende. Het resultaat (ebitda) voldeed met 4,1 miljoen euro wel aan de eigen verwachting.

Schuldpositie

Over het eerste halfjaar verwacht Ordina een omzet van 217 miljoen euro en een recurring ebitda van 8 miljoen euro. De schuldpositie groeide zoals verwacht licht tot 51,1 miljoen euro.

De wervingscampagne die Ordina begin dit jaar inzette, heeft zijn vruchten afgeworpen en wordt in het tweede kwartaal voortgezet. Er zijn in het eerste kwartaal 150 nieuwe mensen aangenomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen