ANP2 mei '11 19:48

Beurzen VS beweeglijk na dood Bin Laden

NEW YORK (ANP) - Amerikaanse beleggers lijken er nog niet uit of de dood van Osama bin Laden goed of slecht nieuws is. Nadat de beurzen maandag positief van start gingen, sloeg het sentiment na een paar uur handel alweer om. De volatiliteitsindex, ook wel de angstgraadmeter genoemd, steeg met meer dan 5 procent.

Halverwege de handel noteerde de toonaangevende Dow Jonesindex van dertig hoofdfondsen een stand van 12.828 punten. Dat is een fractie hoger dan het slot van vrijdag. De breder samengestelde S&P 500-index noteerde licht hoger (0,1 procent) op een stand van 1365 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond onveranderd op een stand van 2873 punten.

Nadat de ochtendwinst langzaam was verdwenen, kleurden de schermen zelfs even allemaal rood. ,,De eerste reactie op het nieuws was positief, maar de winsten verdampten toen men erover begon na te denken of dit misschien juist tot meer aanslagen zou kunnen leiden'', aldus een analist.

De olieprijs ging ook weer alle kanten op, wat eigenlijk al zo is sinds het begin van de onrust in de Arabische wereld. Halverwege de handel kostte een vat ruwe Amerikaanse 0,3 procent minder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen