ANP7 dec '11 19:34

Wall Street wacht op uitkomst eurotop

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers op Wall Street besloten hun kruit droog te houden in de aanloop naar de eurotop op donderdag en vrijdag. De hooggespannen verwachtingen voor een daadkrachtig bestrijdingsplan voor de schuldencrisis werden enigszins getemperd door een Duitse regeringsfunctionaris.

Halverwege de handelssessie stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 12.176,12 punten. De S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1257,47 punten de Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 2645,31 punten.

De stemming op Wall Street is deze week redelijk goed gebleven, mede dankzij toenadering tussen Angela Merkel en Nicolas Sarkozy over de bestrijding van de crisis. De waarschuwing van kredietbeoordelaar Standard & Poor's dat de ratings van de eurozone in gevaar zijn, leidde dinsdag niet tot paniek.

Pessimistischer

Woensdag waarschuwde een Duitse regeringsfunctionaris dat Berlijn steeds pessimistischer wordt over het slagen van de top. Franse functionarissen zeiden in een reactie dat de Duitse en Franse leiders net zo lang zullen onderhandelen totdat er een ,,krachtig'' plan op tafel ligt.

In de Dow waren er geen uitschieters te vinden. Banken deden het relatief goed met winsten tot 1,3 procent voor Bank of America en JPMorgan Chase. Citigroup viel uit de toon met een verlies van 1,2 procent nadat de bank aankondigde 4500 banen te zullen schrappen.

Gerelateerde artikelen