ANP4 mei '11 09:25Aangepast op 4 mei '11 10:02

Europese aandelenmarkten in de min

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag in de min aan de handel begonnen. Lagere grondstoffenprijzen drukten de stemming.

De AEX-index noteerde ruim drie kwartier na opening 0,4 procent lager op 359,15 punten. De MidKap-index stond 0,1 procent hoger op 650,14 punten. De grote Europese beurzen van Frankfurt, Parijs en Londen verloren 0,1 tot 0,7 procent.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie stabiliseerde woensdagochtend op 111,20 dollar. Dinsdag ging er ruim 2 procent van de olieprijs af. Ook de prijzen van metalen liepen toen terug. Grondstoffengerelateerde aandelen stonden hierdoor onder druk. Staalconcern ArcelorMittal stond met een min van 0,9 procent onderin de AEX-index. Olieconcern Shell verloor 0,7 procent.

Groei Logica

Automatiseerder Logica zei in een tussentijds handelsbericht vertrouwen te hebben dat de omzet van het bedrijf dit jaar sneller zal groeien dan de markt. Het bedrijf haalde in het eerste kwartaal een omzet van 978 miljoen pond. Het aandeel was in de MidKap bovenin te vinden met een plus van 3,3 procent.

Ten Cate kondigde aan de merknamen en andere intellectuele eigendomsrechten van het Canadese Difco op het gebied van beschermende weefsels over te nemen. De producent van specialistisch textiel breidt hiermee zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt uit. Het aandeel Ten Cate daalde 0,5 procent.

Macrocijfers

Apotheekuitbater Mediq neemt het Franse NM Médical over voor 17 miljoen euro. Mediq, dat nu al actief is in vijftien landen, had nog geen activiteiten in Frankrijk. Mediq noteerde in de MidKap 0,6 procent lager.

Beleggers waren verder in afwachting van macrocijfers. In de middag publiceert salarisstrookverwerker ADP zijn maandelijkse cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Op vrijdag komen de officiële overheidscijfers over de ontwikkeling van de Amerikaanse werkgelegenheid.

De euro noteerde woensdagochtend 1,4865 dollar tegen 1,4885 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen