ANP2 dec '11 13:44

Ook Wall Street juicht om centrale banken

NEW YORK (AFN) - In New York werd, evenals in Europa, uitbundig gereageerd op maatregelen van de belangrijkste centrale banken in de wereld. De groep, waaronder de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank, wil door meer dollars beschikbaar te maken in het financiële systeem de spanningen op de geldmarkt tegengaan. Ook moet de ingreep de economische activiteit stimuleren.

Halverwege de New Yorkse handelsdag noteerde de Dow-Jonesindex 3,5 procent hoger op 11.959,40 punten. De S&P 500-index steeg 3,4 procent tot 1235,65 punten en de Nasdaq ging 3,3 procent vooruit tot 2599,69 punten.

Financiële fondsen en andere bedrijven die gevoelig zijn voor conjuncturele schommelingen trokken de kar. Bank of America, Citigroup en JPMorgan Chase stonden tussen 3 en 6,7 procent in de plus. De verlaging van de kredietwaardigheid van onder meer deze 3 banken op dinsdag, door Standard & Poor's, leek door beleggers vergeten.

Caterpillar

De fabrikant van zware vrachtwagens en bulldozers Caterpillar voerde de Dow aan met een winst van ruim 7 procent. Ook aluminiumproducent Alcoa deed goede zaken met een plus van 5,5 procent.

Home Depot, de keten van het doe-het-zelf-winkels, was de enige daler in de Dow met een verlies van amper 0,1 procent.

Gerelateerde artikelen