ANP25 mei '11 19:24Aangepast op 25 mei '11 21:23

Licht herstel op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York staan woensdag weer in de zwarte cijfers. Beleggers zijn na drie handelsdagen van verlies weer kooplustig en zetten hun zorgen over de Europese schuldencrisis even aan de kant.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in het laatste handelsuur 0,5 procent hoger, op 12.418 punten. De breder samengestelde S&P 500 won eveneens 0,5 procent, tot 1323 punten. Schermenbeurs Nasdaq klom 0,8 procent omhoog tot 2767 punten.

Een tegenvallend Amerikaans macrocijfer over de orderontvangst voor duurzame goederen kon de stemming niet drukken. In april was er sprake van een daling van 3,6 procent. Dat was flink slechter dan de verwachte afname van 2,2 procent. In maart was er nog sprake van een stijging met 4,4 procent, volgens de jongste cijfers.

Energiefondsen

Net als de voorgaande dag behoorden energiefondsen tot de winnaars; zij profiteren van de gestegen olieprijs. Ook huizenbouwers deden het goed. De bouwer van luxe huizen, Toll Brothers, won 2,3 procent, nadat het bedrijf had gemeld dat het de afgelopen tijd meer bestellingen binnenkreeg.

Modemerk Polo Ralph Lauren was de grootste verliezer op de S&P 500. De jongste kwartaalcijfers waren slechter dan analisten hadden verwacht; de nettowinst tuimelde met 36 procent naar beneden naar 73,2 miljoen dollar. Vooral de hoge katoenprijs was hier debet aan. Het aandeel zakte weg met 9 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen