ANP18 nov '11 19:29

Gemengd beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street vertoonden vrijdag een wisselend beeld. De handel kreeg steun van opbeurende berichten over de Amerikaanse economie. Beleggers bleven echter voorzichtig door de aanhoudende onzekerheid over de schuldencrisis.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 11.811 punten. De S&P 500-index klom 0,2 procent tot 1218 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 2580 punten.

Aan het begin van de handelsdag bleek uit cijfers van onderzoeksbureau Conference Board dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie in oktober zijn verbeterd. De conjunctuurbarometer van het instituut steeg sterker dan verwacht en wijst volgens de onderzoekers op aanhoudende economische groei in de wintermaanden.

Samen met IMF

De handel kreeg verder steun door vermoedelijke acties van de Europese Centrale Bank (ECB). Volgens handelaren kocht de centrale bank vrijdag opnieuw obligaties van landen als Italië en Spanje op, waardoor de rentes op hun staatsleningen daalden. Daarnaast waren er opnieuw berichten dat de ECB mogelijkheden onderzoekt om de crisis samen met het IMF te lijf te gaan.

Het aandeel Boeing klom ruim 2 procent. De Amerikaanse vliegtuigbouwer bevestigde vrijdag dat de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air een mega-order heeft geplaatst ter waarde van 21 miljard dollar, voor de aankoop van 230 Boeing 737-toestellen. Het is de grootste order die Boeing ooit heeft ontvangen.

De euro was vrijdag aan het begin van de avond met 1,3520 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurshandel eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 1,6 procent tot 97,30 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen