ANP12 dec '11 17:32

Cameron: veto was juiste beslissing

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - De Britse premier David Cameron was ,,oprecht op zoek naar een overeenkomst'' op de top van de Europese Unie van vrijdag. Hij sprak zijn veto uit tegen een nieuw EU-verdrag omdat de afspraken niet in het nationale belang waren van Groot-Brittannië. Dat zei de premier maandag.

Cameron zei in ,,goed vertrouwen'' te hebben onderhandeld en dat zijn eisen ,,bescheiden, redelijk en relevant'' waren. Volgens de premier was het niet makkelijk om zijn veto uit te spreken, maar was het wel de juiste beslissing.

De premier stelde verder dat lidmaatschap van de EU van levensbelang is voor Groot-Brittannië. ,,We zijn een handelsland en we hebben de Europese interne markt nodig voor de handel, investeringen en banen'', zei hij. ,,We zijn deel van de EU en dat willen we ook zijn.'' De gebeurtenissen van afgelopen week doen daar volgens Cameron niets aan af.

Cameron verzette zich op de EU-top tegen een nieuw verdrag met daarin strengere begrotingsregels voor de lidstaten. De andere landen maakten daarom afspraken zonder de Britten.

Gerelateerde artikelen