ANP29 nov '11 13:33Aangepast op 2 dec '11 13:47

Amsterdamse raad blij met overname AT5

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse stadszender AT5 komt naar alle waarschijnlijkheid in handen van Het Parool, de AVRO en RTV Noord-Holland. De collegepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad reageren enthousiast op het plan. ,,Met dit voorstel komt er na een woelige periode eindelijk zekerheid dat Amsterdam blijft beschikken over een sterke, lokale nieuwsvoorziening'', meldden de PvdA, GroenLinks en de VVD dinsdag in een gezamenlijke verklaring.

AT5 verkeert in zwaar weer. De regionale krant en de landelijke en regionale omroep hebben dinsdag de intentie uitgesproken de zender over te willen nemen. De Amsterdamse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders moeten zich nog buigen over de overname, maar gezien de reactie van de coalitiepartijen tekent zich een meerderheid af in de gemeenteraad voor het toekomstplan.

Volgens Het Parool is na de overname nog maar 2,8 miljoen euro subsidie van de gemeente Amsterdam nodig om AT5 in de lucht te houden. Zonder overname zou de gemeente 5 miljoen euro in de zender moeten steken. Het Parool, de AVRO en RTV Noord-Holland kunnen goedkoper programma's maken omdat zij al over locaties, studio's en ondersteunende afdelingen beschikken.

In de intentieverklaring is vastgelegd dat ten minste 20 van de 60 werknemers van het huidige AT5 meegaan naar de nieuw in te richten zender. De overname moet per 1 juli zijn beslag krijgen. Personeel van de Amsterdamse zender is dinsdag ingelicht.

Gerelateerde artikelen