ANP31 dec '11 13:01Aangepast op 31 dec '11 14:35

Grote brand in Ursem na bakken oliebollen

ANP
ANP

URSEM (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Ursem heeft zaterdag een grote brand gewoed. Ook de aangrenzende bollenschuur aan de Noorddijkerweg stond in lichterlaaie. Andere schuren vlakbij werden uit voorzorg natgehouden, zei een politiewoordvoerder.

De bewoners bakten oliebollen in een oude pan in de schuur bij de woning. Ze hadden de pan op het vuur laten staan en waren even weggelopen. Ineens kwamen er vlammen uit de schuur. De panden moeten als verloren worden beschouwd.

Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, maar dat levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Het asbest is meteen neergedaald op het erf en een weiland ernaast. De gemeente ruimt dit zo snel mogelijk op. De politie raadde omwonenden eerder op de dag aan deuren en ramen gesloten te houden en zette de omgeving af vanwege mogelijk asbestgevaar.

16 brandweerauto's

De brandweer kreeg rond 10.20 uur een melding binnen en rukte uit met 16 brandweerauto's naar het woonhuis, dat zich aan de rand van het dorp bevindt. Rond 14.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer laat de woning en bollenschuur de komende uren gecontroleerd uitbranden.

De bewoners, een gezin met kinderen, zijn ongedeerd. Ze kunnen voorlopig bij de buren terecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen