ANP24 feb '11 14:21Aangepast op 24 feb '11 14:43

Eni: olieproductie voor de helft stopgezet

MILAAN (AFN) - De Italiaanse oliemaatschappij Eni, de grootste buitenlandse olieproducent in Libië, heeft ruim de helft van haar olie- en gasactiviteiten in het Noord-Afrikaanse land stopgezet vanwege de aanhoudende onrust. Dat zei Enitopman Paolo Scaroni donderdag.

Het Italiaanse concern produceert 280.000 vaten olie per dag, maar op dit moment is de productie teruggeschroefd tot 120.000 vaten per dag. Volgens Scaroni is het moeilijk aan te geven wanneer de productie weer volledig wordt hervat. Eni wilde verder niet zeggen in welke gebieden de olie- en gasactiviteiten zijn stopgezet. Het oliebedrijf heeft inmiddels het grootste deel van zijn personeel geëvacueerd.

Het Duitse oliebedrijf Wintershall heeft de olieproductie in Libië eveneens stopgezet vanwege veiligheidsredenen. Het concern liet donderdag weten dat de meeste personeelsleden en hun families inmiddels zijn geëvacueerd uit het Noord-Afrikaanse land. Op dit moment zijn er nog 21 internationale medewerkers van Wintershall in Libië. Het Duitse oliebedrijf probeert hen zo snel mogelijk het land uit te krijgen.

Gerelateerde artikelen