ANP4 mei '11 15:49

AEX blijft in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs liet woensdagmiddag rode cijfers zien. De AEX-index had een dipje na de bekendmaking van een tegenvallend cijfer over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven.

De AEX noteerde tegen vier uur een verlies van 0,6 procent op 358,36 punten. De MidKap-index zakte 0,4 procent tot 648,26 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen 0,6 tot 1,3 procent omlaag.

Op Wall Street gingen de beurzen overwegend lager van start. De graadmeters stonden kort na opening tot 0,2 procent in de min, maar de Nasdaq ging licht omhoog.

ADP

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP blijkt dat in april de private sector in de Verenigde Staten 179.000 banen heeft gecreëerd, terwijl op 198.000 was gerekend. In maart was nog sprake van een banengroei met een herziene 207.000.

In de AEX was chipmachinefabrikant ASML de sterkste stijger met een plus van 1,4 procent. Het bedrijf profiteerde van de overname van branchegenoot Varian door Applied Materials voor 4,9 miljard dollar. Volgens analisten geeft de overnameprijs voor Varian aan dat het aandeel ASML wordt ondergewaardeerd.

TomTom

De Amerikaanse producent van navigatieapparatuur Garmin maakte meevallende kwartaalcijfers bekend. Branchegenoot TomTom liftte mee met een koerswinst van bijna 1 procent.

In de Midkap deed automatiseerder Logica het goed met een winst van bijna 3 procent. Het bedrijf kwam met positieve cijfers over het eerste kwartaal.

De euro trok in waarde aan tot 1,4910 dollar. Bij het slot van de handel op dinsdag was de euro nog 1,4885 dollar waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen