ANP29 dec '11 21:32

Arrestaties na marteling Afghaanse kindbruid

KABUL (ANP) - In Afghanistan is een gruwelijke video opgedoken van een 15-jarig meisje dat maandenlang is gemarteld door haar schoonfamilie. De Britse omroep BBC plaatste het filmpje donderdag op de website.

Sahar Gul was op haar 14e getrouwd met een 30-jarige man uit de centraal gelegen provincie Baghlan, op aandringen van haar familie. Haar echtgenoot, zijn ouders en enkele andere familieleden wilden haar laten werken als prostituee, maar ze weigerde. Vervolgens werd de tiener opgesloten in de kelder en werd ze stelselmatig gemarteld.

De schoonfamilie trok met tangen Sahars nagels uit haar vingers. Plukken haar werden uit haar hoofd getrokken en de familie verwijderde ook stukken vlees uit haar lichaam.

Voortvluchtig

De familie van het meisje schakelde de politie in nadat ze maandenlang niets van haar hadden gehoord. Agenten vonden Sahar deze week meer dood dan levend in de kelder.

Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is een video opgenomen, die laat zien hoe slecht ze er aan toe is. Sahar zit ernstig gewond in een rolstoel en legt een belastende verklaring af over haar belagers. Enkele verdachten zijn gearresteerd, maar Sahars echtgenoot is nog voortvluchtig.

Het drama met Sahar toont volgens mensenrechtenorganisaties aan hoe slecht het nog altijd is gesteld met de vrouwenrechten in delen van Afghanistan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen