ANP7 mei '11 07:31Aangepast op 7 mei '11 10:45

Sony: klanten verwittigen kon niet sneller

NEW YORK (AFN) - Sony stelt dat het bedrijf alles heeft gedaan om klanten van wie persoonlijke gegevens gelekt zijn in recente cyberaanvallen, zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Dat schrijft de Japanse elektronicagigant in een brief aan de Amerikaanse Senator Richard Blumenthal.

Het Britse persbureau Reuters heeft een kopie van de brief bemachtigd en bracht het nieuws op zaterdagochtend naar buiten. Blumenthal had Sony eerder beschuldigd van laksheid. Volgens Sony was het informeren van klanten om technische redenen een tijdrovende klus, die niet sneller had kunnen worden geklaard.

Sony werd enkele weken geleden het slachtoffer van cyberaanvallen, waarbij gegevens werden gestolen van meer dan honderd miljoen mensen die games hebben gespeeld op pc of PlayStation. Onder de gestolen informatie bevinden zich onder meer bankgegevens en creditcardnummers, ook van Nederlanders.

Aandeel gedaald

Hackers kregen toegang tot de gegevens van zo'n 100 miljoen mensen die gebruik maakten van het PlayStation Netwerk en online computerspelletjes. Sony liet weten dat het deze diensten niet binnen week opnieuw kan aanbieden, zoals eerder werd gemeld. Een datum over het hervatten werd niet genoemd.

De aandelen van Sony zijn sinds het bekend worden van de diefstal van de gegevens met 6 procent gedaald. Beleggers vrezen een terugslag voor de onderneming. De Playstation heeft concurrentie van Nintendo en de Xbox van Microsoft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen