ANP2 dec '11 13:43

Wall Street zet beursrally niet door

NEW YORK (AFN) - De belangrijkste Amerikaanse beurzen noteerden donderdag overwegend in de min. Daarmee zetten beleggers in New York de stevige beursrally van woensdag, ontstaan na gezamenlijk ingrijpen van wereldwijde centrale banken op de geldmarkt, niet voort.

Omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) noteerde de Dow-Jonesindex 0,4 procent lager op 11.995 punten. De breed samengestelde S&P 500-index zakte 0,4 procent tot 1242 punten terwijl schermenbeurs Nasdaqonveranderd noteerde op 2622 punten.

De koersdalingen komen volgens marktvorsers niet onverwacht. Beleggers nemen hun winsten, zo wist een aandelenstrateeg. Ook nemen ze een voorzichtige houding aan in aanloop naar een belangrijk banenrapportdat vrijdag bekend wordt gemaakt. Woensdag realiseerde de Dow-Jonesindex nog de sterkse dagprestatie sinds maart 2009.

Barnes & Noble

Boekenverkoper Barnes & Noble kelderde bijna 17 procent, nadat het een kwartaalverlies bekendmaakte. Yahoo wist de schijnwerpers eveneens op zich gericht, in positieve zin. Het aandeel klom 3,3 procent na berichten dat de private investeerders Blackstone Group en Bain Capital, samen met Aziatische partners, een bod op het internetbedrijf aan het voorbereiden zijn.

De euro was 1,3470 dollar waard, tegen 1,3460 dollar aan het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 99,28 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen