ANP30 dec '11 16:36

Boer wint NK sprint opnieuw, Wüst mist WK

Margot Boer. ANP
Margot Boer. ANP

HEERENVEEN (ANP) - Margot Boer heeft vrijdag voor de derde keer in haar loopbaan het Nederlands kampioenschap sprint gewonnen. De schaatsster van Team Liga eindigde op de afsluitende 1000 meter als derde in 1.16,50. Dat was voldoende om de eerste plaats in het klassement te behouden.

Naast Boer plaatsten ook Thijsje Oenema, Marrit Leenstra en Annette Gerritsen zich voor het WK sprint in Calgary. Ireen Wüst greep verrassend naast een ticket. De schaatsster van TVM eindigde als vijfde. Ook Laurine van Riessen (zesde) mag niet naar de mondiale titelstrijd.

De zege op de kilometer ging naar Leenstra in 1.15,64. De rijdster van Team Hart stond na de eerste dag nog op de zesde plaats en leek kansloos voor een startbewijs voor het WK. Dankzij haar goede 1000 meter schoof ze echter op naar de derde plaats in het klassement.

Wüst bewandelde juist de omgekeerde weg. De pupil van coach Gerard Kemkers besloot de eerste dag van het NK als nummer 2, maar viel vrijdag ver terug. Op de 1000 meter werd ze vrijdag tweede in 1.15,97. In de eindstand eindigde ze daardoor een fractie (0,005 seconde) achter Gerritsen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen