ANP31 dec '11 08:48Aangepast op 31 dec '11 09:06

Griekenland en Egypte uit als vakantieoord

AMSTELVEEN (AFN) - Het aantal boekingen voor een vakantie deze winter loopt achter op vorig jaar. Tot en met vorige week hebben ruim 6 procent minder mensen een reis geboekt voor het winterseizoen, de omzet van de reisbedrijven ligt 1,3 procent onder die van vorig jaar. Dat blijkt uit de GfK Travelscan.

Vooral de Verenigde Staten en Mexico winnen aan populariteit als winterse bestemming. Egypte heeft het helemaal verbruid als geliefd winterzondoel; de boekingen daarvoor lopen zo goed als 30 procent achter op een jaar geleden.

Ook bij de al geplande vakanties voor in de zomer valt op dat Egypte uit de gratie is, hetzelfde geldt voor Griekenland. De boekingen voor Egypte liggen nu ruim 30 procent lager, die voor een vakantie op het Griekse vasteland of een van de eilanden een kwart lager.

Voor de zomervakantie in het algemeen is de animo ook nog niet groot. De al geboekte omzet voor vakanties die beginnen na 1 april ligt weliswaar iets hoger dan vorig jaar rond deze tijd, maar het aantal mensen dat al een vakantie heeft geregeld, ligt 4 procent lager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen